Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стана ясно кой е виновникът за ракията в туби с минерална вода в пловдивски магазин
Автор: Гено Петров 12:11 / 13.02.2022Коментари ()21862
©
Преди два дни Plovdiv24.bg съобщи за случай, при който ракия се продавашe вместо минерална вода в пловдивския магазин "Слънчеви лъчи".

Всичко започна с връщането на туба от въпросната минерална вода от наш клиент, който ни каза, че водата мирише на нещо, което вероятно е ракия", разказа пред наш репортер Дафина Дългърова, управител на магазина.

"Веднага изтеглихме останалите бутилки от партидата от магазина след този сигнал и проверихме дали това е така. Оказа се истина – в бутилките имаше ракия. От 10 доставени бутилки по 8 литра обаче бяха останали вече само две", допълва тя.

Plovdiv24.bg научи кой е виновникът за този мистериозен случай. Става дума за шофьор от дистрибуторската фирма, която зарежда магазина. Той е решил да използва празни туби с вода, за да ги напълни с ракия за лична употреба. Тубите не ги взима вкъщи, а ги оставя във фирмата на склада. И оттам по погрешка се озовават супермаркета.

Шофьорът е освободен от работа. 

Във връзка с този случай под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив от ОД на МВР -Пловдив се извършва предварителна проверка по случая.

Проверката е с оглед евентуално извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс - за разпространяване на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон. Срокът за приключването е едномесечен. Проверка се извършва и от Агенцията по безопасност на храните.



Още по темата: общо новини по темата: 2
12.02.2022 »
11.02.2022 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stana-yasno-koi-e-vinovnikut-za-rakiyata-v-tubi-s-mineralna-voda-v-plovdivski-magazin-1211758
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.