Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общинското ръководство на ГЕРБ в Пазарджик подаде оставка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:46 / 23.11.2009Коментари ()2289
Цялото общинско ръководство на ГЕРБ в Пазарджик подаде оставка. Актът е продиктуван от несъгласието на членовете с политиката на настоящия общински председател на партията Атанас Кръстев. В специална декларация от пазарджишката структура на политическата сила съобщиха, че Кръстев е отстранен от председателското място на групата общински съветници от ГЕРБ в Пазарджик. Единодушно е и искането за ново ръководство на партията в община Пазарджик и смяна на лидера. В декларацията се казва още, че  поведението на Атанас Кръстев уронва авторитета на ГЕРБ като създава атмосфера на недоверие, интриги и скандали и се визира възползването му от правото да говори пред медиите от името на цялата група, без да е съгласувал изказванията си със съпартийците си.

От Кръстев е снето политическото доверие като председател на общинската структура основно заради конфронтацията му с областния лидер на организацията Иван Иванов. За това искане са се подписали всички членове на общинската структура на политическата партия. Очаква се до края на седмицата за разрешаване на казуса в Пазарджик да пристигне Цветан Цветанов.  

Нашите мотивите за това решение са свързани и с това, че се изгуби координацията между нас и членовете на структурата, започна и известно разделение, а ние не искаме да се делим, а да се консолидираме, заяви депутатът от ГЕРБ Гинче Караминова.

На мястото на Атанас Кръстев в местния парламент ще бъде избран общинският съветник Любомир Любомиров. Искането за рокадата ще бъде внесено в Общински съвет-Пазарджик.

Преди почти месец общинският председател на ГЕРБ в Пазарджик Атанас Кръстев поиска оставката на областния лидер на партията Иван Иванов, заради провала на ГЕРБ на местните частични избори в община Ракитово.

Източник: Дарик



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtinskoto-rukovodstvo-na-GERB-v-Pazardzhik-podade-ostavka-120943
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.