Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трима души са били повлечени и частично затрупани от лавина на Мальовица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:04 / 30.12.2021Коментари ()2364
©
Илюстративна снимка
Трима души са били повлечени и частично затрупани от лавина на Мальовица, съобщи председателят на Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил Момчил Панайотов във фейсбук профила на организацията.

Той допълва, че в момента в планината има сериозен риск от лавини.

"Вчерашното предупреждение се е оказало съвсем вярно - преди малко разбрах за лавина с трима повлечени и частично затрупани човека на Мальовица! Remote trigger (задействане от разстояние), което е вероятен признак и за слаб слой под снежната дъска! Изложението е цялостно западно, но със северен компонент! По думите на хора, които са огледали района "всичко изглежда заредено", написа Момчил Панайотов.

По думите му, сходна лавина е имало и вчера, но за щастие без да има повлечени хора.

"Проблемът вероятно го има на много други места в Рила! Съветът ми е да внимавате много и да сте консервативни при избора на маршрут следващите дни, особено предвид пръхкавия сняг, който "крие" опасността и очакваното хубаво време! Планината е там, стръмните спускания няма да избягат, моля не рискувайте! Благодарим и за споделянето на информация!", съветва още председателят на Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Trima-dushi-sa-bili-povlecheni-i-chastichno-zatrupani-ot-lavina-na-Malyovica-1183384
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.