Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Издирват и описват децата с наднормено тегло
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:43 / 06.11.2009Коментари ()6070
© Plovdiv24.bg
Програма за борба с наднорменото тегло и напълняването при децата и учениците от детските градини и училищата ще има общината до два месеца. Инициативата е на заместник-председателя на Общинския съвет Тодор Христев.

"Лошите хранителни навици и ниската здравна култура водят до напълняване в детските градини и още по-масово - в училищата. Над 20% от българските ученици са с наднормено тегло, а когато пораснат, развиват болести като високо кръвно налягане и диабет , което им пречи да бъдат пълноценни граждани", мотивира причините за необходимостта от стратегията Тодор Христев пред репортер на Plovdiv24.bg.

По програмата вече работят специалисти от физкултурния диспансер в Пловдив и от отдела по здравеопазване. Според Христев тя ще предложи алтернатива на сегашния начин на живот на учениците. Наблюдението, издирването и описването на тези от тях, които имат проблеми с наднорменото тегло, ще е първата стъпка, след която ще следват разговори с родителите като част от просветната кампания за създаване на нов тип здравна култура. Програма по лечебна физкултура, която активно се бори с напълняването, ще бъде въведена в пловдивските училища и градини.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izdirvat-i-opisvat-decata-s-nadnormeno-teglo-118193
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.