Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив отново посегнаха на къща - паметник на културата
Автор: Цвети Тончева 10:37 / 10.12.2021Коментари ()5242
©
Собственици на паметник на културата в Пловдив започнаха нерегламентиран ремонт без съгласуване на проекта, съобщи за Plovdiv24.bg кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.

Институциите са били сезирани незабавно за нарушението и вчера те са направили оглед на сградата, която се намира на ул. "Христо Г. Данов" 7. "Действително няма съгласуван проект, затова проверяващите от районната администрация са направили констативен протокол и са уведомили съответните институции и най-вече НИНКН за незаконните дейности върху фасадата на сграда – паметник на културата“, каза Стаменов. Уведомен е и инспекторатът в Пловдив, че няма разрешение за скелето, което вече е издигнато там. Работи се по преписката.  

След връчване на констативния акт на собствениците, който се подготвя, ще бъде изчакат законо установения срок и ще се пристъпи към издаване на заповед за незаконно строителство и намеса по фасади и части на паметник на културата. Актът ще бъде връчен до понеделник, а срокът, който ще се изчака, е едноседмичен. След това следва покана за доброволно изпълнение на заповедта и ако тя не бъде изпълнена, ще се приложат административни мерки, като спиране на тока и водата на обекта.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-otnovo-posegnaha-na-kushta-pametnik-na-kulturata-1171562
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.