Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
При акция на ГДБОП разбиха група за подпомагане на нелегални мигранти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:15 / 05.12.2021Коментари ()1491
©
Специализирана полицейска операция е проведена на територията на градовете София, Хасково и Бургас. В акцията, с участието на служители на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура, е неутрализирана организирана престъпна група за подпомагане на временното пребиваване на нелегално влезли в страната чужди граждани с користна цел. В хода на разследването било установено, че групата е действала от септември 2020г. Занимавала се е основно с транспортирането на нелегални мигранти през територията на страната срещу заплащане.

При извършените процесуално – следствени действия на адреси и лични обиски, са намерени и иззети тефтери със записки, телефони и други веществени доказателства. Разпитани са близо 20 свидетели, 11 от които пред съдия.

По искане на прокуратурата на 4 декември Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение "задържане под стража“ на трима от обвинените, на един взе мярка "домашен арест“ с електронно наблюдение поради необходимост да се грижи за малолетно дете. Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Работата по случая продължава.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pri-akciya-na-GDBOP-razbiha-grupa-za-podpomagane-na-nelegalni-migranti-1168034
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.