Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жители на Пловдив вече три години чакат улицата им да бъде приведена в нормален вид
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 20.11.2021Коментари ()5252
ул. "Габър"
Живущи на ул. "Габър" от 3 г. чакат да се направи санитарна сеч на храсти и дървета и да се изгради стълб за улично осветление. Сигналът до Plovdiv24.bg е изпратен с молба за помощ: 

"Здравейте, редакция. Пиша Ви относно една сага между мен, Община Пловдив и ОП "Градини и паркове", която продължава вече три години.

Става дума за това, че трябваше да се извърши санитарна сеч на известен брой саморасли храсти и дървета на ул. "Габър" (пресечка на ул. "Волга"), както и изграждане на стълб за улично осветление, тъй като в този участък улицата е доста тъмна. Задействана е процедурата, като съм входирал жалба в отдел "Екология" към район "Централен" и резолюцията на тази жалба е отнесена към ръководството на ОП "Градини и паркове" за изпълнение.

От общинското предприятие не последваха никакви действия, което ме принуди да входирам жалба въз основа на първата жалба на база нейното неизпълнение. Последва второ становище от район "Централен", че въпросните храсти и тървета трябва да бъдат изсечени, като отново последва заповед към ръководството на ОП "Градини и паркове".

Три години по-късно няма никакъв резултат. Дърветата са се преплели в кабели на интернет доставчици, както и на енергото, улицата в този участък е тъмна. Моля Ви да дадете гласност като чуваема медия и този проблем да бъде разрешен. Вие сте последната ни надежда, тъй като изглежда дори заповед на кмета не е в състояние да накара "Градини и паркове" да си свършат работата и да имаме един чист пейзаж и едно модерно улично осветление.".

След проверка по подадения от Plovdiv24.bg сигнал от ОП "Градини и паркове" съобщиха, че веднага са били подкастрени някои от дърветата на ул. "Габър". Следващата седмица ще бъдат оформени короните и на брястовете.

От отдел "Обществено осветление и празнично осветление" към ОП "Организация и контрол на транспорта" също направиха проверка на място. Експертите заявиха, че веднага, след като бъдат оформени короните на дърветата около уличните стълбове, ще бъде монтирано допълнително осветление.


Още по темата: общо новини по темата: 83
10.03.2024 »
30.10.2022 »
03.07.2022 »
01.03.2022 »
09.08.2021 »
09.08.2021 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhiteli-na-Plovdiv-veche-tri-godini-chakat-ulicata-im-da-bude-privedena-v-normalen-vid-1157650
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.