Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Правосъдният министър поиска наказания за трима прокурори от "Осемте джуджета"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:12 / 11.11.2021Коментари ()1903
© Нова тв
Правосъдният министър Иван Демерджиев е предложил на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да образува дисциплинарни производства срещу трима прокурори от специализираната прокуратура.

Поводът е техни действия, описани в разследването на неправителствената организация "Антикорупционен фонд“, станало известно, като "Осемте джуджета“. В поредица от интервюта бизнесменът Илия Златанов и синът му Явор описваха пред фонда, че са станали жертва на висши представители на прокуратурата и на бившия следовател Петьо Петров в схема за завземане на бизнеса и имуществото им.

"Касае се за доста неприятни действия, извършени в болнично заведени с разрешението и санкцията на тези трима прокурори.Те са замесени в един случай, в който административният ръководител на СП наскоро нарече семейна драма. Смятам, че са допуснати нарушения дисциплинарни", каза за Нова министърът на правосъдието.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Pravosudniyat-ministur-poiska-nakazaniya-za-trima-prokurori-ot-Osemte-dzhudzheta-1151766
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.