Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Имунолог от Пловдив: В България се извършва един експеримент
Автор: Гено Петров 13:43 / 06.11.2021Коментари ()24219
©
Нужни ли са нови по-строги противоепидемични мерки срещу коронавируса? По-заразен ли е новият Делта+ вариант и кога се очаква да е доминиращ в страната? По темата говори пред ТВ "Европа" имунолога и бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Христо Тасков, който е и преподавател по имунология в Медицински университет – Пловдив. 

"Локдаунът е крайна мярка. Но в България едва ли ще бъде въведен. Хората просто трябва да спазват мерките и да се ваксинират. Хората трябва да разберат, че ако не се имунизираме масово, няма да се справим с пандемията."

"В България се извършва такъв безпрецедентен експеримент. Ние реално се опитваме да покажем как без да се имунизираме, можем да се премине през една епидемия. Вместо да минем през прекия път и ефикасен път, а именно имунизацията, ние минаваме по този."

"Някои лични лекари имат много странни разбирания. Имам предвид тези, които съветват пациентите си с хронични заболявания да не се ваксинират. Доказано е, че хората с придружаващи заболявания би трябвало да си поставят ваксина, защото иначе ще прекарат по тежко вируса".

"А учудващо е, че много наши лекари не се имунизират. Би трябвало те да дадат пример. А и трябва да се отбележи, че те са в най-голям риск."

"Хората се разделиха. Нямаше адекватна информационна кампания."

"Ваксината има отношение към имунната система, не към репродуктивната. Ваксината не влияе върху репродуктивните способности на мъжете и жените. Ваксината няма странични ефекти години, след като е поставена."

"При поставяне на ваксина, ако автоимунното заболяване не е подтиснато, то може да се активира, но ако е под лекарствен контрол - не".

"Антителата показват, че човек се е срещал с вируса. Но въпросът е какво количество трябва да има в организма. Няма обаче научни данни какво количества антитела предпазват човек. Но вероятно ще се въведе зеления сертификат по политически причини. Един такъв тест за антитела трябва да е в сила 3-4 месеца."

"Клетъчният имунитет се запазва до една година след ваксина или преболедуване. Тези, които са боледували леко вируса, бързо изчезва, а тези, които са прекарали тежко инфекцията - по-дълго остава в организма."



Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Imunolog-ot-Plovdiv-V-Bulgariya-se-izvurshva-edin-eksperiment-1147991
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.