Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
УХТ сключи меморандум с Асоциацията на международните консултантски дружества по хранителни услуги в Италия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:47 / 29.10.2021Коментари ()1210
УХТ и Асоциацията на международните консултантски дружества по хранителни услуги в Италия - l’Associazione FCSI ITALIA Foodservice Consultants Society International – Italian Unit, сключиха рамково споразумение за сътрудничество. То беше подписано от ректора проф. д-р Пламен Моллов и от президента на FCSI ITALIA д-р Масимо Гибилес в рамките на HostMilano, международно изложение, посветено на хранителните услуги и гостоприемството. Провежда се на всеки две години и предлага всичко необходимо за изграждане на успешен бизнес - от суровини до полуготови продукти, от машини до оборудване и сервиз, фокусирано върху тенденциите, технологиите и иновациите. Една от целите му е да насърчава международните отношения.

С меморандума се слага началото на нова съвместна програма за сътрудничество, насочена към разработването и стартирането на проекти, свързани с културата, обучението и развитието в сферата туризма, гастрономията, хранителните технологии, проектирането и дизайна в областта на общественото хранене. Предстои да бъдат създадени работни групи за организирането на съвместни инициативи. От италианска страна те ще бъдат координирани от Луиджи Тонелато и Детелина Стоянова, а от наша – от доц. Галин Иванов, зам.-ректор на УХТ и доц. Кирил Михалев, функционален декан.

"В Италианската консултантска компания има представители на различни висши училища и публични институции, като една от техните дейности е подготовката и повишаване квалификацията на обучителите в туризма и кетъринга. В тази област можем да стартираме нашата съвместна дейност“, посочи проф. Моллов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/UHT-sklyuchi-memorandum-s-Asociaciyata-na-mezhdunarodnite-konsultantski-druzhestva-po-hranitelni-uslugi-v-Italiya-1143577
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.