Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Невяна Митева при "Vera Su": Това е екологична катастрофа и пробив в сигурността
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:00 / 19.10.2021Коментари ()1877
©
Кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева промени извънредно програмата си и отиде лично да огледа претоварването на опасното съдържание от кораба "Вера Су“ днес. Тя е родом от Добрич и е получила десетки обаждания от притеснени близки, приятели, рибари и земеделци, които ежедневно алармират за замърсяването на морето.

"Максимално бързо държавата трябва да вземе мерки за решаване на този екологичен проблем. Опасният товар не само ще унищожи природата, която е защитена в тази част. Но вече застрашава поминъка на местните и ще съсипе бизнеса и туризма“, каза Невяна Митева от Камен бряг. "Искаме спешни мерки за Добруджа, искаме спешни мерки за Яйлата, искаме спешни мерки във връзка с този кораб и тази екологична бомба“, призова тя.

Невяна Митева призна, че усеща Добруджа като лична кауза и е дошла, за да подкрепи добруджанци, защото "аз съм една от тях и съм тук, за да бъда с тях“. "Звънят ми приятели рибари и плачат, че сега е моментът за най-хубавия и качествен риболов, на най-добрe отгледаните различни видове риби. Но не могат да ловят риба, тя се съсипва, просто изчезва и гине. Хората тук се чувстват изоставени, защото близо месец не се предприемат адекватни действия, а водата вече се замърсява и отравя“, сподели тя.

Апелът й е спешно да се претовари опасното съдържание на кораба и отговорните лица да вземат мерки за намаляване на замърсяването преди да е станало фатално късно за природата.

Кандидатурите за вицепрезидент на Невяна Митева и за президент на проф. Анастас Герджиков са издигнати от Инициативен комитет от 67 изтъкнати българи от различни сфери на обществения живот.


Още по темата: общо новини по темата: 66
28.09.2022 »
08.09.2022 »
14.02.2022 »
07.01.2022 »
06.12.2021 »
01.12.2021 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Nevyana-Miteva-pri-Vera-Su-Tova-e-ekologichna-katastrofa-i-probiv-v-sigurnostta-1138169
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.