Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прекратиха съсобственост на общината и строителна фирма
Автор: Диана Бикова 16:47 / 13.10.2021Коментари ()3812
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
С 41 гласа "за", 5 "против" и 1 "въздържал се" общинските съветници на Пловдив прекратиха съсобственост на общината и строителната фирма ПИМК на бул. "Дунав" в район "Северен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Предложението предизвика съветниците от "Демократична България" да оспорват яростно продажбата. "Вместо да си запазим собствеността в големия жилищен комплекс, ние избираме да дадем 80 000 лв. и да придобием улица" - заяви Веселина Александрова. 

Адвокат Георги Колев от ЗС "Земеделски съюз" призова колегите си да не преценяват кой е човекът, който стои зад всяка процедура и зад всяка преписка. "Не се фиксирайте в личности, фирми и имена. Този инвеститор е заинтересован да свърши нещо хубаво за себе си, за града, за хората, защото плаща заплати" - аргументира се юристът. 

Ясен Михайлов от ГЕРБ предложи прекратяване на дебатите. "Г-жо Александрова, омръзна ми да жигосвате комисията. Моля ви да обмислите стратегията си" - обърна се към колежката си от ДБ той.

Самото предложение бе компанията "Ей Ди Макс строй" да даде имот на Община Пловдив, който е с приблизителна площ от 390 кв.м за улична регулация на бул. "Дунав". В обратната посока градските власти ще дадат идеални части, които се равняват около 150 кв.м на имот, който е в съсобственост с въпросното юридическо лице.  

Бизнесменът Илиян Филипов заяви, че ще съди Йордан Иванов от "Демократична България". 

Дискусията гледайте в прикаченото видео!



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prekratiha-susobstvenost-na-obshtinata-i-stroitelna-firma-1134931
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.