Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бойко Борисов разкри дали ще подкрепи проф. Герджиков и много заядливо коментира изказване на Радев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:01 / 01.10.2021Коментари ()3748
©
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна на официалната церемония по откриването на галерия на бившия министър на културата Вежди Рашидов. 

"Аз се занимавам с важни неща. Не ми се говори за духовното състояние на изпаднал в криза човек, а и той е все "под пола", все с баджанаци.  Преди 5 години обясняваше какъв държавник съм, сега глупостите му нямат край", отсече пред журналистите Борисов.

Ако е казал това, той не разбира какво е работил пет години. Вечерта след изборите, който стане президент, трябва да е президент на всички българи. Имахме 2-3 кандидатури - на Дончев на Митко Николов. Преди 10-ина дена дойде Краси Велчев и каза, че в академичните среди се обсъжда кандидатурата на проф. Герджиков", разкри той.

"Радев не е такъв смелчага, та да казва, че се крия. Много са страшни с Бойко Рашков. Само да внимава какво му казва Деси, че там е по-друга ситуацията", коментира Борисов.

"На нас ни трябва мир, смирение. Проф. Герджиков е ректорът на ректорите. Ректорът на Алма Матер. Какъв по-голям обединител може да се намери?

Да кажем, че Радев е прав- излизам аз и разделяме. Народа на две, мразим се, не се обичаме. Това ли е целта на президентските избори. Или търсим човек, който в тази тежка обстановка да ни събере. Той през цялото време се изживява като президент, премиер диктатор. Коя е неговата партия. БСП ли е неговата партия. БСП казват, че уж подкрепят, но не видях ръководството ѝ в инициативния комитет", каза Борисов.

 

"Мен ме интересуват парламентарните избори. Засега социологията е добра. Надяваме се да сме първа политическа сила. А на другите избори съм сигурен, че симпатизантите на ГЕРБ, а и много други хора ще подкрепят умен, красив образован, спокоен, нормален и добър човек пред диктатор. В това съм убеден", отсече Борисов.

Той категорично заяви, че партията ще подкрепи проф. Герджиков, в комитета му ще влязат хора от ГЕРБ, а ректорът на СУ сам ще определи своето вице."Коя партия излъчи кандидат? БСП излъчи ли - не. "Демократична България", "Има такъв народ" излъчиха ли кандидат- не", негодува председателят на ГЕРБ.

"Тези хора не могат друго, освен да атакуват. Чудовищна инфлация, цените рязко нагоре. Тежка ще е ситуацията на тези, които ще трябва да управляват през януари и февруари. Спад с 63% на инфлациите. Забраниха на журналистите да ходят да гледат кораба. Сигурен съм, че вече този кораб тече. Както каза Младен Маринов, ако бяхме ние на власт, сега щях да съм ги накарал с жива верига и кофи да го вадят този кораб", продължи Борисов. 

"Изведнъж Румен Радев както беше сам, сега ще загуби. Неговата игра е да се бият двама генерали, да разделят народа и през това време държавата да фалира. Предпочитам Банкя пред "Калина" и неговите басейни и палати, в които живеят", категоричен е бившият министър-председател.

"Чух за намеренията на проф. Герджиков и аз осъществих връзката с него. Аз го потърсих", разкри представителят на ГЕРБ и бивш министър на образованието Красимир Вълчев. Той добави, че преди 10 дни е имало среща между него и проф. Герджиков, а след това е имало среща между него и Бойко Борисов.

Вълчев обяви, че проф. Герджиков има подкрепата на академичната общност и на почти всички ректори в страната. "Надяваме се ние да сме само една от партиите, които ще го подкрепят. Оттук нататък той ще си търси подкрепа.

ГЕРБ ще участва в президентската кампания, но както лидерът на ГЕРБ каза, приоритет са ни парламентарните избори", завърши бившият образователен министър.


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-razkri-dali-shte-podkrepi-prof-Gerdzhikov-i-mnogo-zayadlivo-komentira-izkazvane-na-Radev-1130871
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.