Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Волен Сидеров лично е режисирал преврата в пловдивския ОбС миналата година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 03.10.2009Коментари ()10456
© Plovdiv24.bg
Най-после знаем истината. Или поне по-голяма част от нея.

Припомняме, че на 17 септември миналата година на сесия на Общинския съвет бе извършена подмяна на вота на пловдивските избиратели. В самия край на сесията бе свален тогавашният председател на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев - тогава и лидер на ГЕРБ в Пловдив (цялото развитие на темата можете да си припомните от ТУК). Партията на Бойко Борисов напусна властта в местния парламент и още е в опозиция.

Драматичното на сесията бе това, че до обед ГЕРБ диктуваха решенията, в обедната почивка се случи нещо, което до снощи бе тайна.

В предаването "Коритаров онлайн" по ПОТВ доскоршният председател на пловдивската организация на "Атака" най-после каза какво се е случило. През целия ден върху съветниците от "Атака" е бил оказван натиск от "различни страни" - Тодор Христев не пожела да уточни субектите на натиска.

Следобед му се е обадил лично Волен Сидеров и е разпоредил петимата съветници на "Атака" да гласуват така: двама явно за Кюмюрджиев и трима тайно срещу него.

Целта е била по този начин съмненията да останат в ДПС. След преврата Христев многократно се оправдаваше с режисираната от Сидеров комбинация - че не "Атака" са предателите.

В този момент атакистите са имали и коалиционно споразумение с ГЕРБ, което де факто са нарушили по начин, който може да бъде наречен подъл.

Остава някой ден да се разкрие и финансовата страна на сделката. Христев многократно отрича пари да са давани на ръка в Пловдив, но не опровергава съмнението, че куфарчето е заминало директно в касата на Волен Сидеров.

Като основен заинтересован от свалянето на Кюмюрджиев Христев посочи икономически сили от БСП. Заподозрян бе и Георги Гергов, но според други слухове Гергов се е разбирал с Кюмюрджиев и даже в часовете на реализирането на заговора се бил обадил на Румен Петков с настояване председателят на Общинския съвет да бъде запазен.

Според слуховете Румен Петков бил казал на Гергов: Ти си гледай бизнеса, ние ще гледаме политиката".

Други слухове още тогава намесиха щедрата ръка на Ветко Арабаджиев.

Повторение на предаването можете да гледате тази вечер по ПОТВ от 20:50 ч.

Източник: ПОТВ



Още по темата: общо новини по темата: 102
23.10.2014 »
29.05.2014 »
27.03.2014 »
19.09.2013 »
07.12.2012 »
24.10.2012 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Volen-Siderov-lichno-e-rezhisiral-prevrata-v-plovdivskiya-ObS-minalata-godina-112540
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.