Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Още един почетен гражданин на Пловдив
Автор: Диана Бикова 09:42 / 14.09.2021Коментари ()1934
© Plovdiv24.bg
Отличието "Почетен гражданин на град Пловдив" официално получи д-р Димитър Тасков в началото на заседанието на Общински съвет - Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Председателят на ОбС Александър Държиков връчи на основателя и управител на очна болница д-р Тасков почетния знак с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка. 

Общински съвет – Пловдив удостои д-р Тасков с най-високото почетно отличие на град Пловдив със свое решение № 161 от 14.07.2021г., което бе гласувано във връзка с изключителния принос в областта на здравеопазването и обществения живот, многобройни заслуги за развитието на българското здравеопазване в страната и чужбина. 

"Благодаря на гражданите на Пловдив, че ме припознаха. За всеки лекар най-голямата награда е благодарността на пациентите. Не съм роден в Пловдив, но чрез моята работа в болница свързах живота си с града. За 20 години болницата се утвърди като лидер в очното здравеопазване в цялата страна. 

Искам да защитя болниците и моите колеги като цяло – болниците не са само консуматори и не усвояват едни средства. Те могат да се инвестират в съвременни технологии. От месец работим в нова сграда, смятам че допринасяме за подобряване качеството на здравеопазването. Медицината се развива много бързо и трябва непрекъснато да се стремиш да подобряваш. Благодаря още веднъж" - каза пред съветниците д-р Димитър Тасков.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oshte-edin-pocheten-grazhdanin-na-Plovdiv-1124881
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.