Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Млади активисти на БЧК раздават брошури в центъра на Пловдив, свързани с информация за ваксините
Автор: Цвети Тончева 11:27 / 26.08.2021Коментари ()2962
©
Млади активисти на БЧК раздават брошури в центъра на Пловдив, свързани с информация за ваксините, предаде репортер на Plovdiv24.bg. БЧК се явява партньор на кампанията на Министерство на здравеопазването и на РЗИ, като целта е младите хора да развенчаят митовете, свързани с ваксините и да покажат добър пример като граждани, които застават зад ваксинацията.

Целта на доброволците от БЧК е не да убеждават хората, а да дадат информацията, написана от специалистите, за да могат повече хора да вземат правилно своя информиран избор и да покажат ангажираността си към общественото здраве по време на пандемията.

Брошурите, които днес се раздават в Пловдив, са насочени предимно към възрастните хора и хората с хронични заболявания, а основната информация в тях е насочена към митовете за ваксинацията, които всеки от нас е чувал, както и към развенчаването им.

"Когато повече млади хора застанат зад истината, хората, които се колебаят ще могат по-лесно да застанат зад позицията “да" за ваксините", смятат от БЧК. В случая доброволците имат за цел да покажат вярната и коректна информация и бързи отговори на това защо ваксините са създадени бързо и са по-кратко изпитвани.

Младежите от БЧК бяха инструктирани да не влизат в спорове с хората и да не убеждават никого. Просто да предоставят информация, проверена от органите, а всеки сам да си решава.

По време на информационната кампания на БЧК в Пловдив хората, които са ваксинирани споделиха пред камерата ни, че с ваксината са по-спокойни. Други път казаха, че се въздържат все още, защото нямат достатъчно компетентна информация по въпроса. Имаше и такива, които са убедени, че ще се разминат с вируса и затова не обмислят да се ваксинират.

"Ковид -19 промени живота на всички ни, затова на мен също ми предстои ваксиниране, въпреки, че съм на 16- сет", сподели доброволка на БЧК Пловдив. Момичето каза още, че нейните родители вече са ваксинирани.



Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mladi-aktivisti-na-BChK-razdavat-broshuri-v-centura-na-Plovdiv-svurzani-s-informaciya-za-vaksinite-1118969
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.