Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Защо българите не се ваксинират? Отговорът дойде от Пловдив!
Автор: Цвети Тончева 11:32 / 17.08.2021Коментари ()37954
©
Темпът на ваксинация се увеличава в последните дни, съобщи директорът на Дирекция "Здравеопазване“ в Пловдив д-р Калин Калинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Ваксинацията е един доброволен акт. Но е недостатък в досегашната национална политика, тъй като липсва пълноценна информационна кампания. Всеки един би се ваксинирал, ако бъде добре информиран“, каза д-р Калинов.

Според него е необходима достатъчно информация, която да достигне до гражданите, за да знаят ползата от ваксините и да се пребори голямата вълна от фалшиви новини, която залива мрежата. Именно ваксинацията е основен начин да  се пребори пандемията. Затова е необходимо да се предприемат спешно мерки за това. Той посочи, че в други държави вълната вече е висока, там има и много заболели.

Но нещото, което трябва да бъде дебело подчертано, е изключително ниската смъртност. Това е така, защото е голям броят на ваксинираните. "Ваксината не предпазва от заболяването, но предпазва от тежки случаи, както и от смъртни случаи. Именно затова се призовават мислещите хора да се ваксинират своевременно, за да не се пълнят отделенията", добави д-р Калинов.

Той съобщи, че в общинските заведения в Пловдив има разкрити 8 имунизационни центъра, които са изградени в ковид зоните.

"Тези центрове не са спрели да работят. Общинският център в ДКЦ2 вече работи с постоянен екип и поемат и част от Спешна помощ. Занимавайки се с острите случаи, ние вече минахме през три вълни и постковид синдрома", посочи Калинов. Най-тежки са пораженията на сърдечно съдовата система.

Синдромът ще дава тежки поражения в състоянието на хората като цяло, твърдят още специалистите. Затова най-вероятно ще се премине и на активно издирване на хора, прекарали тежка форма, които да бъдат прегледани дали имат усложнения.



Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zashto-bulgarite-ne-se-vaksinirat-Otgovorut-doide-ot-Plovdiv-1116562
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.