Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шофьор остана без автомобил след верижно ПТП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:15 / 13.08.2021Коментари ()3328
©
Малко след 14:30 часа вчера е приет сигнал за пътнотранспортно произшествия на АМ "Хемус“, близо до бензиностанция "Шел" край Нови пазар, съобщиха от пресслужбата на МВР Шумен. В посока към Шумен в ускорителната лента един зад друг се движили водач на лек автомобил "Мерцедес" със софийска регистрация и водач на лек автомобил Ауди, също със софийски номер.

Малко преди тях водач на лек автомобил "Ситроен" с варненска регистрация, също движещ се в ускорителната лента, изпреварвал бус. Водачът на мерцедеса ударил ситроена отзад. Мъжът, който бил зад волана на аудито, направил опит да избегне удара и се завъртял на пътното платно и идващият зад него лек автомобил "Фолксваген Поло“  с търговищки номер не успял да спре навреме, и се ударил в аудито.

Пострадали няма, настъпили са значителни материални щети по всички автомобили. Водачите са проверени, всички са правоспособни. Тествани са за шофиране след употреба на алкохол, пробите им са отрицателни. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 ал. 1 б.“А“ от НК.

При проверка с драг чек водачът на лекия автомобил "Ауди", 32-годишен от София, е дал положителна за канабис проба. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 "Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство. Автомобилът е иззет като веществено доказателство.


Още новини от Национални новини:
И утре ще вали
13:22 / 09.05.2024

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Shofyor-ostana-bez-avtomobil-sled-verizhno-PTP-1115617
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.