Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Расте интересът към балнеолечението. Пациенти искат концерти в санаториумите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 16.09.2009Коментари ()3811
©
Зачестили е интересът на пациенти, които искат да си набавят карти за балнеолечение, съобщи шефът на РЗОК  д-р Борис Джурджев. Той уточни, че рехабилитационните процедури в санаториумите се назначават с направление от личния лекар, след което Националният осигурителен институт осигурява необходимите карти за балнеолечение. Ние само финансираме лечението, като изплащаме клиничните пътеки, посредством договорите, които имаме със съответните здравни заведения, поясни д-р Джуржев.

За първите 8 месеца и половина от годината от РЗОК са направили 34 проверки по жалби на пациенти. При една от тях възрастна жена се е оплакала, че в санаториума, в който е отседнала, не се провеждат никакви културно-масови прояви, забавления и концерти. Жената е била в лечебното заведение за рехабилитация на опорно-двигателния апарат. Въпреки нестандартното съдържание на жалбата от Регионалната здравна каса са проверили сигнала, но не са констатирани нарушения.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Raste-interesut-kum-balneolechenieto-Pacienti-iskat-koncerti-v-sanatoriumite-109937
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.