Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържан от "Икономическа полиция" в Пловдив остава в ареста
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:55 / 22.06.2021Коментари ()1498
©
Пловдивският апелативен съд остави в ареста Н. Я., като отхвърли като неоснователна жалбата му за промяна на мярката за неотклонение от "задържане под стража“ в по-лека.

Срещу него са повдигнати обвинения за нерегламентирано разпространение на спортни стоки /маратонки/ с обозначение на известни търговски марки, без разрешение на правопритежателя в условията на повторност и за пране на пари от постъпилите от продажбата средства за периода от юни 2018 г. до 21.01.2021 г. Н. Я. е задържан след акция на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура – Пловдив на 21.01.2021 г.

Апелативен съд – Пловдив прецени, че от събраните до момента доказателства, сред които: - разпити на свидетели, протоколи за претърсване и изземване на маратонки и спортни дрехи, данни за разпространение на спортни стоки чрез общо 7 сайта, остава неразколебано обоснованото предположение за съпричастност на Н. Я. към престъпленията, в които е обвинен.

Съдът прие, че заради повторността на деянията относно разпространението на спортни стоки от известни марки без разрешение на правопритежателя им, при една по-лека мярка за неотклонение за Н. Я. има опасност той да извърши престъпление. Определението на Апелативен съд – Пловдив е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zadurzhan-ot-Ikonomicheska-policiya-v-Plovdiv-ostava-v-aresta-1097168
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.