Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Асеновград: Нямаме право да коментираме инцидента с 3-годишното момченце
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 17.06.2021Коментари ()2054
©
Във връзка с инцидента с пострадалото дете на стадион в асеновградския квартал "Долни Воден“, община Асеновград информира, че обектът е публична общинска собственост. Тренировъчната врата, която е паднала върху момченцето, е преместваема и за поставянето й няма разрешение от общинската администрация.

Стадионът е отдаден за ползване на ФК "Сокол“ – "Долни Воден“ със срок до 30.06.21 г. В Общински съвет - Асеновград е входирана докладна-записка от футболното ръководство на гореспоменатата организация за преотдаване на обекта. Клубът получава и финансиране за поддръжката на съоръжението – косене, очертаване и други, с цел игрището да се подготвя за провеждане на футболни срещи.

На стадиона има и други - постоянни врати за игра, които са безопасно монтирани. Обектът се заключва, а към този момент преместваемите футболни врати са премахнати от игрището. От общинската управа увериха, че ще бъде извършена цялостна проверка на всички футболни обекти и потенциално опасните съоръжения ще бъдат премахнати, за да не се стига повторно до подобни инциденти.

По отношение на причините и вероятностите за възникване на неприятната ситуация, община Асеновград няма право да коментира, тъй като е образувано досъдебно производство и се провежда разследване.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Asenovgrad-Nyamame-pravo-da-komentirame-incidenta-s-3-godishnoto-momchence-1095810
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.