Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тежка катастрофа на АМ "Тракия" отне живота на 68-годишен мъж от Карловско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:57 / 12.06.2021Коментари ()5083
© БТВ
Архивна снимка
Мъж е починал, а жена е ранена при тежка катастрофа на АМ "Тракия", съобщават от ОДМВР-Пазарджик.

Наложи се екипите на пътна полиция да преустановят временно движението в едното платно на аутобана в рамките на около три часа.

Сигнал за пътния инцидент е получен около 02.40ч. на телефон 112 в ОДМВР-Пазарджик. Незабавно към мястото са насочени автопатрули на сектор "Пътна полиция", които обслужват автомагистралата, екипи на пожарната и спешна помощ.

Пристигайки на мястото униформените установили, че инцидентът е станал в района на 87-ми километър в платното в посока за Бургас.

35-годишен водач от гр.Средец пътувал със свои близки в лек автомобил "Фолксваген“. Той предприел маневра за изпреварване на друг лек автомобил "Мазда“, управляван от 52-годишен жител на Кричим. По време на изпреварването се ударил челно в движещият се в насреща в скоростната лента "Опел“, управляван от 68-годишен мъж от карловското село Ведраре.

В резултат на удара водачът движещ се в насрещното движение е починал на място. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в областната болница.

Пострадала е 57-годишна жена возеща се във "Фолксваген“-а. Тя е откарана от екип на спешна помощ в МБАЛ-Пазарджик и е настанена за лечение с различни травми и наранявания.

За извършване на дейности по разследването на инцидента се наложило цялостно затваряне на платното по посока за Бургас в рамките на около три часа.

На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Tezhka-katastrofa-na-AM-Trakiya-otne-zhivota-na-68-godishen-muzh-ot-Karlovsko-1094018
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.