Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Регионален етнографски музей - Пловдив представя изложба "Техниката у дома през първата половина на XX век"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:12 / 11.06.2021Коментари ()1850
©
На 16 юни 2021 г. (сряда) от 18:00 ч. в РЕМ – Пловдив ще бъде открита изложбата на Национален политехнически музей "Техниката у дома през първата половина на XX век“, реализирана с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Изложбата представя различни домашни уреди, ползвани през първата половина на миналия век – времето на навлизане на електричеството в жилищата и на идеята за функционално обитаване на дома. Акцентира се върху промяната, настъпила в ежедневието, при навлизането на непознатите до този момент електрически уреди в градското жилище.

Посетителите ще могат да се запознаят с разнообразни кухненски уреди, приспособления за поддържане на добър външен вид, а също така и с техниката, която е служила за организиране на домашни забави. Ще разберат как техниката помага за приятното прекарване на свободното време, как
©
тя участва в постигането на успешни социални контакти и в подготвянето на модерните за времето си забавления.

Включени са подбрани автентични реклами и забавни текстове от тогавашната преса, които илюстрират промяната на ежедневието в града.

Екипът на Национален политехнически музей е подготвил и специална образователна програма под формата на книжка, с която ще зарадва първите деца, които посетят изложбата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Regionalen-etnografski-muzei-Plovdiv-predstavya-izlozhba-Tehnikata-u-doma-prez-purvata-polovina-na-XX-vek-1093832
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.