Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Само в Plovdiv24.bg: Фирма на Динко от Ямбол сваля тролейбусните жици в Пловдив
Автор: Диана Бикова 12:59 / 11.06.2021Коментари ()31081
©
Ловецът на бежанци по границата и бивш участник в "Биг Брадър" Динко Вълев от Ямбол е човекът, който стои зад фирмата, наета да обезопасява тролейбусните жици в Пловдив, научи Plovdiv24.bg.

След поредния инцидент с въздушната контактна мрежа на бул. "Дунав" 3 тази сутрин, се оказа, че има ангажирана специализирана фирма, която да реагира при проблем с жиците на несъществуващия от десетилетие тролейбусен транспорт в града.

На запитване на Plovdiv24.bg коя е фирмата и доколко служителите й са квалифицирани да извършват подобна дейност, висшата администрация на града си глътна граматиката, всеки поединично започна да си дъвче езика, да отрича, че знае нещо и да прехвърля топката към синдика на обявеното в несъстоятелност дружество "Градски транспорт Пловдив" АД Николай Митов.

Репортер на медията ни се свърза с адвокат Митов. На всички въпроси той отговори с думите: "Не мога да коментирам". Така или иначе разбрахме, че въпросната специализирана фирма е ямболска и е собственост на Динко Вълев. На мястото на инцидента от сутринта техниката нямаше абсолютно никакви отличителни фирмени знаци.

Тя е била избрана от синдика Николай Митов неотдавна, след като от община Пловдив са му изпратили официално становище, че нямат техническа и кадрова възможност да реагират при провлачване или скъсване на проводниците. Едновременно с това са му предоставили списък на зоните с опасна мрежа, застрашаваща живота и здравето на гражданите, както и актове на администрацията за премахване на определени участъци.

Отделно пък е сезирана и специализираната прокуратура. В резултат синдикът е направил опит да продаде въздушно-контактната и каналната високоволтова мрежи. Процедурата обаче е спряна със жалба на собственика на "Градски транспорт Пловдив" АД Ангел Батаклиев. Фирмата пък се казва "Бозав" ЕООД.



Още по темата: общо новини по темата: 159
28.09.2022 »
01.07.2022 »
25.04.2022 »
22.10.2021 »
21.10.2021 »
20.08.2021 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Samo-v-Plovdiv24bg-Firma-na-Dinko-ot-Yambol-svalya-troleibusnite-zhici-v-Plovdiv-1093794
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.