Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Откриха Годишната изложба на факултета по "Изобразителни изкуства" на АМТИИ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:08 / 10.06.2021Коментари ()1049
Преподаватели и студенти, гости от артистичните училища в Пловдив и от бизнес средите изпълниха Залите за временни експозиции на Градската художествена галерия за откриването на Годишната изложба на факултет “ Изобразителни изкуства" на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив.

Изложбата е част от мащабните арт събития, обединени във фестивала Made at the Academy, представящи творческия потенциал на Академията. Със свои творби участват студенти от всички специалности на факултета: сценография, фотография, графичен дизайн, дизайн на облеклото, мултимедия и виртуална реалност, живопис, графика, скулптура, църковна живопис и стенна живопис.

Изложбата беше открита с концерт на Китарен ансамбъл “Академика", който се

завръща от успешно турне във Франция. “Какво по-добро съжителство между музиканти и художници! Така е било от много години назад, така са се създавали шедьоври" - заяви по време на откриването проф. Тони Шекерджиева - Новак - ректор на АМТИИ.

Тя и заместник- ректорът проф. Галина Лардева раздадоха годишните академични награди.

Изложбата може да се разгледа до 27 юни. Входът е свободен.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otkriha-Godishnata-izlozhba-na-fakulteta-po-Izobrazitelni-izkustva-na-AMTII-1093168
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.