Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хиляди българи може да бъдат депортирани от Великобритания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:35 / 08.06.2021Коментари ()6096
©
Брекзит може да завърши с депортация за хиляди българи, които живеят на Острова. Крайният срок да уредят статута си във Великобритания изтича след три седмици.

Със сигурност след 1 юли българите, които не могат да докажат правото си да живеят във Великобритания, ще имат сериозни проблеми, предаде БТВ.

Увеличава се броят на европейците, на които им е отказано влизане в Обединеното кралство

До момента 258 000 наши сънародници са получили разрешение да продължат да живеят, работят и учат в Кралството. 15 000 са получили отказ.

Ситуацията поражда опасения от масова депортация на българи след 1 юли. След тази дата училищата във Великобритания са задължени да уведомяват вътрешното министерство, ако имат съмнения, че ученици или родителите им нямат право да живеят на Острова. Проблем е също и фактът, че тази година изтича срока на личните документи на десетки хиляди българи.

По думите на посланика ни в Лондон Марин Райков административни услуги за близо 200 000 българи, колкото е населението на Бургас, се осигуряват от наличните едва 10 служители в консулската служба на посолството. Първия свободен час за подмяна на документи в службата е след 6 месеца.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Hilyadi-bulgari-mozhe-da-budat-deportirani-ot-Velikobritaniya-1092628
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.