Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Родители от Коматево: Не желаем това учреждение в квартала. От "Жътвари": Възпитаваме християнски ценности у децата
Автор: Гено Петров 15:08 / 16.05.2021Коментари ()11827
Василен Велков
Граждани от Коматево организираха протест срещу протестантска църква "Жътвари", предаде репортер на репортер на Plovdiv24.bg. На протеста имаше над 100 човека от квартала.

Недоволството на хората е заради това, от църквата примамват децата с лакомства и игри и по този начин ги приобщавали към това общество. Според тях това е много притеснително.

Представяме ви две мнения, които са от двете страни.

"Църквата, ако може така да се нарече, е от близо година в квартала. Бяха разлепили из целия квартал листовки, на които пишеше: "Всички деца от всички възрасти са добре дошли. Може и с родители." Т.е. фокусът пада върху децата, която на нас изобщо не ни харесва. От приятели разбрах, че много деца са присъствали, без родителите им да знаят. Били са почерпени с бонбони, ягоди и шоколади, казвали са им колко е хубаво при тях. Това са алергени. Слабото място на децата. Поради тази причина тук сега сме се събрали. Не желаем, без знанието на родителите, да привикват децата и да ги черпят с каквото и да е", обяви един от протестиращите Звезделина Кирякова.

"Ние сме протестантско общество. Около час и половина се срещаме, няколко пъти в седмицата. Имаха хваление и се говори върху Библията. От три години съм тук и не съм видял нищо нередно. Възпитаваме християнски ценности. Проблемът е станал заради един батут, който е отвън. Идвали са деца да скачат. Пасторите са им разрешили, не знам дали това е добре или не. Преди 15 години, един от пасторите, е искал да има църква тук, но тогава офанзивата е била много по-остра - имало е чупене на прозорци, гонитба и т.н. Не се притесняваме от протестите, всеки има право на мнение. Ние не правим нищо незаконно", обяви пък Василен Велков, който е част от църква "Жътвари"



Още по темата: общо новини по темата: 2
16.05.2021 »
14.05.2021 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Roditeli-ot-Komatevo-Ne-zhelaem-tova-uchrezhdenie-v-kvartala-Ot-Zhutvari-Vuzpitavame-hristiyanski-cennosti-u-decata-1084443
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.