Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на "Централен" с твърде откровено интервю за Plovdiv24.bg
Автор: Диана Бикова 16:13 / 07.04.2021Коментари ()6501
© Plovdiv24.bg
Специално сформирана комисия в район "Централен“ прави проверка на мостовете и подпорните стени на съоръженията. Това заяви в интервю за Plovdiv24.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Огледи се правят на подпорните стени в подножието и по хълмовете, както и на подлезите. Проверките са визуални и събраната информация ще се предостави в голяма община, за да се изготви по-пълен анализ на състоянието на съоръженията. 

В момента работата на районната администрация е съсредоточена основно върху довършване на тротоарни настилки в кв. "Съдийски" и зад Общински съвет. Предстои да се изградят детски площадки на ул. "Иларион Макариополски“, ул. "Капитан Райчо“, ул. "Сатурн“, фитнес на открито на ул. "Бузлуджа“, бул. "Санкт Петербург“ и "Копривщица“.

За съжаление, средствата за ремонти на вътрешни улици не са много и затова фокусът през годината е върху вътрешнокварталните пространства, отбелязва Стаменов. Пътната инфраструктура в района е в добро състояние, с изключение на участъка от "Васил Априлов“ и моста на УХТ, където са необходими около 1.2 млн., за да се реши кардинално проблема с ВиК и да няма ежемесечни аварии там.

Работи се и по два по-големи проекта. Единият е за реконструкцията на Дондуковата градина и се очаква до края на април да бъде избран изпълнител. Вторият е за Часовниковата кула, като се предвижда до нея да се монтират още два часовника - воден и слънчев. През някой от следващите уикенди предстои основно почистване на хълма и водоскоците.

Стаменов съжалява, че предложението му за целево отпускане на 500 000 лв. за хълмовете не е прието. "Хълмовете и реката са идентичността на нашия град и за тези забележителности трябва да отделяме средства“, убеден е той.

Негова е идеята да се "откупи" Пешеходният мост от ББР. Концесията е до 2035 г. и от банката са заявили готовност да я прехвърлят на общината. Общата сума на сделката е 4.3 млн., като банката има възможност да я разсрочи за 10 години. Решението обаче е политическо - на общината и на Общинския съвет.

В кметството е внесена подписка от 50 живущи в района на ул. "Младежка", които са против обявяването на нова концесия и настояват за премахването на "Водолаза". Според Стаменов, да се говори отново за концесия в целия обем на улицата е неуместно. Проектът "Улица "Младежка" за младите" за социализация и нова визия се очаква да бъде завършен до края на годината в техническата му част. 

Районният кмет се надява тази година да стартира и проектът за кино "Космос".

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 54
31.08.2022 »
13.10.2021 »
29.09.2021 »
24.09.2021 »
14.09.2021 »
30.08.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-na-Centralen-s-tvurde-otkroveno-intervyu-za-Plovdiv24bg-1071018
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.