Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разкриха най-голямата контрабанда на цигари в България за последните години
Автор: Иван Сотиров 14:05 / 30.03.2021Коментари ()4568
Окръжна прокуратура - Бургас наблюдава досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Те са установени от митнически служители на едно от пристанищата в Бургас.  

"На 28 пристига ферибот от Грузия. Някои от ремаркетата са селектирани за проверка. Установени са контрабанди на цигари на стойност няколко милиона. Това е най-голямото разкрито количество недекларирани цигари за последните години в България.  Стоката е трябвало да пътува от Грузия за Унгария. Оттук минава транзит. Марките цигари не са познати на българския пазар и не са предназначени за него", съобщи представителя на митниците Тихомир Каменов.

"Образувано е досъдебно производство за контрабанда на стоки с търговски цели. Приблизителният брой на цигарите е 13 милиона къса, които са на стойност 5 милиона лева. На този етап не може да кажем дали цигарите са истински. Все още няма задържани", заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Razkriha-nai-golyamata-kontrabanda-na-cigari-v-Bulgariya-za-poslednite-godini-1067889
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.