Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Пловдив арестуваха 17-годишен заради 1,62 грама пинака
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:15 / 10.03.2021Коментари ()8276
©
Архивна снимка
Едно бързо и две досъдебни производства, водени под надзора на компетентната прокуратура, са започнати от служители на Първо и Второ РУ. За притежание на наркотични вещества в ареста двете управления са задържани три лица. На 8 март около 18,00 часа при пешеходния прелез на улица "Бачо Киро" служители на Първо РУ спрели 32-годишен мъж.

В хода на проверката било установено, че лицето е криминално проявено по линия наркотици, а след проведена беседа мъжът предал две саморъчно свити цигари със смес от марихуана и тютюн.

Иззетто количество е 1,186 грама. Във връзка с придобита оперативна информация, свързана с разпространение на наркотици, служители на Второ РУ предприели проверка на 17-годишен младеж от Пловдив. При последвал личен обиск от момчето бил иззет наркотик от вида на синтетичните канабиноиди - пинака с тегло 1,62 грама.

За извършеното престъпление младежът е задържан в ареста за срок до 24 часа, а по случая е започнато досъдебно производство. Криминалисти от същото районно проверили и друг 20-годишен млад мъж, за когото разполагали с информация, че държи наркотични вещества с цел разпространение.

В хода на извършени процесуално- следствени действия – претърсване в жилището на лицето, била открита "пинака". Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а от НК.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-arestuvaha-17-godishen-zaradi-1-62-grama-pinaka-1060675
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.