Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Суперновина за българските пенсионери!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:12 / 25.02.2021Коментари ()138285
© Plovdiv24.bg
160 милиона лева допълнително ще бъдат дадени на българските пенсионери през април, съобщи пред журналисти в Билинския манастир министърът на финансите Кирил Ананиев. По думите му това е добавката от 50 лв., която правителството е поело като ангажимент да се изплаща до приключване на извънредната епидемична обстановка. На този етап тя е до 30 април и 50-те лева са гарантирани, заяви Ананиев.

Според него макар че се намираме в изключителна ситуация от гледна точка на пандемията, ако тя продължи, правителството е в правомощията си да удължи това изплащане.

В този момент възрастните хора имат нужда от допълнителна помощ, свързана и с лекарства, и с по-големи трудности в изхранването, посочи министърът.

По думите му тези хора са изнесли голяма част от изграждането на държавата и заслужават подобен добър жест. В никакъв случай той не е предизборен, средствата са предназначени за потребности, които хората имат, увери Ананиев.

Кирил Ананиев присъства на тържествен водосвет в изцяло реновираната църква в Билинския манастир "Св. Архангел Михаил" в община Брезник.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Supernovina-za-bulgarskite-pensioneri-1056004
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.