Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Английският педофил Даниел Хъл се изправя пред съда в Сливен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:33 / 11.01.2021Коментари ()2594
©
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд британския пастор Даниел Хъл.  Той е обвинен за това, че е събирал и получил дарения от чужбина на обща левова стойност 958 819 лева и не е платил дължимите за тях данъци. Той е привлечен под наказателна отговорност за престъпление по чл.255, ал.3, вр. ал.1, т.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Хъл ще отговаря за това, че в периода 27.07.2017 г.- 30.09.2019 г. в Сливен е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 31 641 лева, като не е подал данъчни декларации в нито един от случаите на получени дарения от чужбина.  

Той е подсъдим и по друго дело за извършени от него блудствени действия спрямо 8 момчета, пет от които ненавършили 14-годишна възраст към момента на деянията през 2018-2019 г.  

Установено е, че Хъл е упражнявал дейност като пастор в религиозна институция "Християнски център Единство“ със седалище в Сливен. Тя е била регистрирана през 2018 година с решение на Софийски градски съд. Обвиняемият разполагал с канали в интернет платформа за видеосподеляне, в които публикувал видеоклипове, заснети по време на извършваните от него проповеди, още преди официалното регистриране на религиозната институция. Чрез тези клипове разпространявал кадри от живота на жителите на кв. "Надежда“ в град Сливен. Той нагледно показвал, че хората живеят в нищета с цел да привлече дарители. Под видеоклиповете, които разпространявал в интернет, обвиняемият винаги изписвал банкови сметки, чрез които събирал дарения, а след това в други видеоматериали документирал как разходва събраните средства. Титуляр по банковите сметки бил обвиняемият Хъл. Той е получил стотици дарения от различни лица, като в нито един от случаите не е подал съответните данъчни декларации, изискуеми от българското законодателство.

Окръжен съд – Сливен е насрочил разпоредителното заседание по делото за утре.

По другото дело - за блудства, Хъл вече е предаден на Районен съд – Сливен, който е компетентен да се произнесе по повдигнатите му обвинения. Те са извършени в различни периоди от 2018 г. и 2019 г. в кв. "Надежда“ в Сливен, където са записвани и видеоматериалите с провежданите от Хъл проповеди.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение "задържане под стража“, наложена на 13.09.2019 г. от Районен съд – Сливен, която към настоящия момент не е изменяна.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Angliiskiyat-pedofil-Daniel-Hul-se-izpravya-pred-suda-v-Sliven-1038665
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.