Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Борисов инспектира в Пловдив доставените ваксини
Автор: Гено Петров 11:29 / 26.12.2020Коментари ()4032
©
Премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов лично провериха дали всичко е наред с получените ваксини в Пловдив в РЗИ -Пловдив. Посрещна ги Ваня Манчева, директор на РЗИ-Пловдив.

"Няма да ми се карате, проф. Ангелов! Имаме един ЗиЛ, пазим си го, защото работи. Понеже само той има дръжка, на която може да се сложи катинар, си го използваме до ден-днешен. Сега, като видите зила, да не се шокирате! Имаме много добри хладилници!", предупреди делегацията д-р Манчева.

"Аааа, хладилникът е ЗиЛ, викам си какъв камион си сложила тук", обърна се шеговито премиерът към Ваня Манчева за мястото, където ще се съхраняват ваксините.

След това министър Ангелов разясни особеностите около ваксината.

"Ваксините може да се съхраняват при температура от 2 до 8 градуса в продължение на 5 дни. Всеки пациент ще получи карта за ваксинация. На нея ще се пише датата, на която трябва да се яви. С едно натискане на бутона може да се извади удостоверение, че един пациент е ваксиниран. Генерал Мутафчийски е създал много здрава организация в страната."

Министър-председателят Бойко Борисов изрази специално благодарност към Европейската комисия и председателя й Урсула фон дер Лайен за добрата организация и синхронната логистика по доставката на ваксините за всички страни от Европейския съюз. "Сигурен съм, че с помощта на ваксините българските и другите европейските граждани ще можем да преодолеем пандемията“, добави Борисов.

Министър Ангелов посочи още, че до този момент отпуснатите от правителството средства за Ремдесивир са около 35 млн. лв. Същевременно на месец се отпускат по 83 млн. лв. в подкрепа на работещите на първа линия. Наред с това по линия на НЗОК средствата за първа линия за месец за общопрактикуващите лекари са 5 млн. лв. и 1,2 млн. лв. за сестрите при общопрактикуващите лекари. Министърът на здравеопазването напомни още, че правителството отпусна над 22 млн. лв. за дейности на БулБИО.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който също беше на място в РЗИ-Пловдив, заяви, че лекарите и медицинските служители от армията също са включени в първата фаза от процеса на ваксиниране.

Вижте повече във видеото!



Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Borisov-inspektira-v-Plovdiv-dostavenite-vaksini-1034162
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.