Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивчани показват какво е да имаш добро сърце
Автор: Георги Василев 21:56 / 16.11.2020Коментари ()4281
Пловдивчани с от квартал "Каменица“ показват нагледно какво означава да имаш добро сърце. Те са направили специална зимна инсталация за най-уязвимите същества до един от блоковете в квартала, който се намира на улица "Петко Д. Петков“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Стар фотьойл, изтъркан стол и няколко кашона са наредени до едната стена на блока. На пръв поглед мястото изглежда като да е обитавано от квартален скитник. Ако човек се загледа, ще разбере, че мястото е предназначено не за хора, а за котки.

Локацията е подбрана специално, за да има стряха (козирка). В трите кашончета са поставени меки одеяла, върху които писаните да спят на топло и на завет. Свободното си време те могат да прекарват върху мебелите, които също са постлани с одеяла. Загрижените граждани са оставили и купички, където сипват храна и вода на котките в нужда.

"Не е много, но това е едно наистина добро дело. Трябва да се грижим за тези градски обитатели, които трудно се справят в зимните месеци. Дано повече хора вземат това убежище за пример и също направят добро за животинките“, коментира възрастна дама от квартала.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchani-pokazvat-kakvo-e-da-imash-dobro-surce-1021710
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.