Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Каназирева поиска директорът на болницата в Карлово да бъде отстранен
Автор: Силвия Станева 17:14 / 07.11.2020Коментари ()7858
© Plovdiv24.bg
Днес в Областна администрация се проведе извънредна среща по повод ситуацията в общинската болница в Карлово. Срещата е по инициатива на областния управител Дани Каназирева. Ето каква е нейната позиция:

 

"Във връзка с проблема в МБАЛ "Киро Попов" в Карлово, както аз, така и здравният министър заставаме зад медицинския персонал в болницата. Няколко пъти разговарях и с премиера и е запознат със ситуацията. Всички знаем какъв е проблемът и той не е в персонала, а е организационен и комуникационен, установени са и не малко нарушения при воденето на документацията и подаването на сведения за пациенти с ковид. Липсва добър мениджмънт и в тази кризисна ситуация считам, че компромиси никой не трябва да прави. Няколко пъти до сега съм сигнализирала, но решение не е взето. Проблемът в управлението на болницата е довело и до напускането на много лекари и сестри до този момент. Считам, че най-доброто решение в настоящата извънредна ситуация е смяна в управлението на болницата, бързи и адекватни действия за по-добра организация и подкрепа за лекари и сестри. Разбира се това към момента е само предложение, тъй като решението е от компетентността на местната власт и Общински съвет.

След многото проведени от мен разговори с лекари в Карлово, считам че това е единственото и адекватно решение на ситуацията, за да бъдат запазени и малкото останали работещи лекари и сестри. Имаме нужда от най-доброто управление във всяка една болница, за да преодолеем кризата с наличния персонал във всяко едно лечебно заведение. И в заключение, благодаря на ректора МУ проф. Мурджева - още днес ми изпрати контактите на двама стажант -лекари, които да започнат работа в карловската болница, но мисля, че първо местната власт трябва да вземе своето отговорно решение и едва тогава лично ще ги представя на ръководството."


Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kanazireva-poiska-direktorut-na-bolnicata-v-Karlovo-da-bude-otstranen-1018802
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.