Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Родители и ученици на протест след уволнение на учителка от ромски произход
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:44 / 05.11.2020Коментари ()2546
©
Напрежение заради уволнена учителка в училище "Христо Ботев", село Росен, община Созопол.  Младата жената е била назначена като нередовен учител от бившата директорка Стефания Черноглазова. След смяна на ръководството новата директорка Лазова я уволнява, защото е нередовен учител, което предизвиква напрежение сред местните хора, роми. Самата жена е от ромски произход, била е ученичка в това училище, в момента следва в бургаския университет "Проф. Асен Златаров" и  преподава в началния курс.  

Всички искат учителката да се върне в клас. Заплашват, че няма да пуснат децата си на училище, както са направили днес и обвиняват директорката в  расизъм, съобщава БНР Бургас.  На място са дошли представители на Община Созопол и  Регионалното управлението по образованието, в опит да потушат напрежението.

Малко преди 11.00 часа протестът на родителите, които настояват Сияна Иванова да бъде върната на работа, е приключил.   Днес първокласници не са влезли в класните стаи в знак на подкрепа на своята учителка. Напрежение е възникнало, когато по-рано родителите се опитали да влязат в сградата, за да попитат директорката защо се е наложило освобождаването. До такава среща така и не се е стигнало.

300 подписа в подкрепа на учителката са предадени от семействата. Те заявяват, че няма да спрат с протестите.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Roditeli-i-uchenici-na-protest-sled-uvolnenie-na-uchitelka-ot-romski-proizhod-1017992
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.