Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Оттеглиха предложението за частен паркинг в "Западен"
Автор: Диана Бикова 09:59 / 22.10.2020Коментари ()3187
© Plovdiv24.bg
Зам.-кметът по "Устройство на територията и общинска собственост" арх. Невена Балчева оттегли предложението за даване на общински терен за изграждане на паркинг в район "Западен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Преди това кметът на район "Западен" Димитър Колев, който научил вчера за предложението, от микрофона в заседателната зала призова вносителя да го оттегли. "Смятам, че общественият интерес не е защитен и предложението не е прецизирано. Тръгнала е подписка сред хората" - посочи Колев. В отговор арх. Балчева заяви, че точката ще бъде оттеглена за преразглеждане и запазване на общностния интерес. 

Срещу паркинга се изказаха съветниците Георги Величков и Димчо Петров. "Ако решим да правим паркинг, общината да инвестира 65 000 лв. и да печели по 15 000 лв на месец" - посочи Величков.

По предложение на Димчо Петров изказване направи Тони Стойчева, която живее в непосредствена близост до въпросния терен. Стойчева каза: "Г-н Тиков построи болницата без да предвиди терен за паркоместа, впоследствие закупи празния терен пред бившето ХЕИ, 2 лв. на час, но стои празен, денонощно. Сега иска да вземе единствената зелена площ и да го превърне в платен паркинг. 

Не желаем да плащаме 2 лв. на час, отдавайки го под наем, вие ни лишавате от единствената зелена площ. Направихме подписка с 600 човека, за да изгради пешеходна пътека, разбрахме от г-н Колев, че това предстои. Целият квартал е настръхнал срещу предложението, всички съседи са готови да подпишат подписката. Добре помислете дали има изобщо нужда от такова нещо. Не сме съгласни да се прави частен платен паркинг.".



Още по темата: общо новини по темата: 2
22.10.2020 »
22.10.2020 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ottegliha-predlozhenieto-za-chasten-parking-v-Zapaden-1013110
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.