Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Общинските съветници да се опълчат срещу празните сесии и губене на време
Автор: Любомир Минчев 14:26 / 21.10.2020Коментари ()3009
©
Има ли какво да работят общинските съветници, или само си губят времето в ОбС? Осигурява ли им достатъчно работа администрацията на кмета или само отбива номера?

Логични въпроси, след като се задава поредната общинска сесия, която със свръхусилия е разтегната до 16 точки в дневния ред. А те са почти изсмукани от пръстите и сигурно едва ще запълнят един час от времето на съветниците. Предложенията за решения са такива, че дори и в комисиите работата не е повече.

Две от точките в дневния ред са за раздаване на почетни значки, една е за настаняване на служител в общинско жилище, друга е за отдаване на помещение под наем, а шест са за медицинските центрове – право да си изберат застраховател, право да си купят апаратура, да се избере един контрольор и как управителят на МБАЛ "Св. Мина“ да упражнява и лекарската си професия.

Предложенията на общинската администрация за утрешната сесия могат да бъдат само пълнеж за един сериозен дневен ред. Утре спокойно може да няма заседание на ОбС и всички точки да се прехвърлят към следващата, която едва ли ще има повече работа.

Вече има прецедент – сесия беше отложена заради липса на стойностни предложения. Провалът беше замаскиран като мярка за борбата с коронавируса. Общинските съветници знаят истината и е време да кажат нещо по въпроса.

Изходът от това безвремие очевидно е един – една сесия в месеца. Тогава съветниците ще загубят пари. Дали затова си мълчат? Дали не е по-добре да ръчкат администрацията, която им губи времето. Или път администрацията да признае, че при това нищоправене няма как да уплътни времето на общинските съветници.


Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analizi/Obshtinskite-suvetnici-da-se-opulchat-sreshtu-praznite-sesii-i-gubene-na-vreme-1012874
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.