Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Свидетел за убитата бизнес дама: Георги искаше някой да сложи отрова в бирата на майка му
Автор: Адриана Георгиева 12:24 / 21.10.2020Коментари ()6101
© Plovdiv24.bg
"Един ден с Георги Балабанов бяхме у нас и ме попита дали някой може да сложи нещо в бирата на майка му, беше й ядосан. Той визираше мой приятел фармацевт. Спомена, че тя била убила баща му. Казах му да не се занимава с глупости", каза Георги Сарай, който е свидетел по делото срещу Здравко Дечкин, обвинен в  грабеж, завършил с убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова през 2009 година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Георги Сарай описа сина Балабанов като бохем, който обичал да пуши пури, да пие и да кара скъпи коли, вадил пачки с пари, когато плащал сметките по заведенията. 

"Не бяхме близки, когато Георги разбра, че правя видеа за телевизии и ми предложи да се включа в неговия бизнес. По-късно взе от мен 8000 лева, които щеше да ми връща с лихви, подписахме и договор. След това спря да ми вдига телефона и така и не ми върна парите", разказа Сарай.

Тъй като спомените му по случая бяха смътни, в залата се прочетоха първоначалните му показания. Свидетелят, обаче заяви, че подписът на документите от разпита бил различен от неговия, а самите му думи били преувеличени и променени, все едно тенденциозно се целяло да се изкара виновен някого. За това магистратите възложиха да се направи графологична експертиза на почерка му. 

Разпитан бе и Костадин Балабанов, който е брат на Георги от първия брак на баща им.

"Всичко, което знам за смъртта на Виолета, е от познати и съседи. С брат ми започнахме да поддържаме контакт, чак когато той ми се обади, че се развежда. След случката с майка му беше изключително разстроен. Георги ми разказа, че когато тя е дошла в съзнание в болницата е описала нападателя си като едър човек", каза братът на Георги.

Свидетел по делото бе и съсед на убитата бизнес дама, който коментира, че когато чул викове за помощ във фаталната вечер, изтичал долу и видял Виолета цялата в кръв. Тя описала нападателя като нисък, дебел и грозен.

Припомняме, че 10 години след престъплението Дечкин бе привлечен като обвиняем за това, че на 30 септември 2009 година в Пловдив като извършител в съучастие с Георги Балабанов /син на почината/, е отнел дамската чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, на милионерката Виолета Балабанова, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с пробождане с нож на Виолета, от което е последвала смъртта на жената.


Още по темата: общо новини по темата: 26
02.06.2023 »
25.01.2023 »
25.10.2022 »
05.04.2022 »
01.03.2022 »
01.02.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Svidetel-za-ubitata-biznes-dama-Georgi-iskashe-nyakoi-da-slozhi-otrova-v-birata-na-maika-mu-1012796
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.