Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отбелязваме 30 години от обединението на Германия с интересна изложба в Пловдив
Автор: Адриана Георгиева 13:11 / 14.10.2020Коментари ()2337
Посланикът на Германия у нас Кристоф Айхорн откри изложба, посветена на 30-годишнината  от Обединението на Федералната република. Експозицията е разположена в Дом на лултурата "Борис Христов", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"При всичките ми посещения в Пловдив много бързо се запознавах с хора, с които веднага ми се получаваше връзката и можех да разговарям с тях по много въпроси. Щастлив съм, че мога да вляза в сграда, в която моето първо име е на фасадата", каза посланикът за Дома на културата. 

"Това какво означава за нас германците съединението може да видите на тази изложба, не само като празник, но също така и какво означа за ежедневието. Ще ви покажа една единствена снимка, от която повече човек не трябва да казва. Когато погледнете очите на тези хора на снимката ще видите всички емоции, които са били в тях преди 30 години, повече няма нужда да се каже", заяви господин Кристоф Айхорн.

На изображението се виждат радостта и изненадата по лицата на германците.

На таблото под снимката е написано: "Хелмут, хвани ни за ръка и ни отведи в икономическата страна на чудесата". Това изречение се вижда на плакат,с който федералният канцлер Хелмут Кол е посрещнат през 1990 година в Лайциг.

"С обединението между Източна и Западна Германия се слага край на един много тъмен период и край на комунистическата диктатура по онова време. Много е важно да си припомним тези уроци от историята", коментира зам.-кметът по културата Пламен Панов.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otbelyazvame-30-godini-ot-obedinenieto-na-Germaniya-s-interesna-izlozhba-v-Plovdiv-1010671
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.