Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Немарливост на пловдивски общинари ли уби зам.-шефа на Шесто?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:39 / 01.10.2020Коментари ()33763
Неизправна мантинела е сред основните версии за фаталния завършек на пътния инцидент, при който късно снощи загина заместник-началникът на Шесто районно управление в Пловдив Пламен Петков (59 г.), предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Както Plovdiv24.bg пръв съобщи, Петков самокатастрофира и почина на място. Той се е движил по пътен възел "Скобелева майка", завил е по ръкава надясно, изгубил е контрол над фолксвагена си и излязъл вляво от пътя. При падането Петков е издъхнал на място.

На изхода от пътен възел "Скобелева майка“ за село Ягодово е регистрирано подобно ПТП преди около 20 дни. На 7 септември друг лек автомобил катастрофира съвсем близо до мястото на снощната катастрофа. Налага се пътна помощ да изтегля возилото. Според запознати със случая има вариант именно компрометираната мантинелата в следствие на този пътен инцидент да не е успяла да спаси Петков снощи. Тя е следвало да бъде оправена или изцяло сменена.

От Агенция "Пътна инфраструктура“ обясниха, че за пътният участък обхващащ урбанизираната територия на Пловдив, включително пътен възел "Скобелева майка" , е сключен споразумителен протокол за съвместно финансиране и поддържане на РПМ в чертите на града между Областното пътно управление и администрацията. Според документа, който действа до края на годината, организирането и финансирането на дейностите по поддържането на пътен възел "Скобелева майка“ са задължение на общината.

Plovdiv24.bg потърси мнението на администрацията на града. Зам.-кметът с ресор "Транспорт“ Тодор Чонов, който отговаря за поддръжката е в отпуск и в момента е заместван от зам.-кмета по "Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев.

"Още сутринта говорих с кмета на града, веднага предприехме мерки и разпоредихме мястото да бъде обезопасено. Би трябвало да се работи там и в момента“, коментира Райчев пред наш репортер.

Директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков отказа да коментира въпроса пред медията ни и прехвърли топката в PR отдела на общината.

Очаквайте подробности!



Още по темата: общо новини по темата: 3
02.10.2020 »
01.10.2020 »
30.09.2020 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nemarlivost-na-plovdivski-obshtinari-li-ubi-zam-shefa-na-Shesto-1005521
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.