Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Радев в Пловдив: Има начин нашите млади медици да бъдат задържани в България
Автор: Гено Петров 19:29 / 22.09.2020Коментари ()8464
© Plovdiv24.bg
Президентът Румен Радев  е в Пловдив, където участва в официалното учредяване на фондация "Млади медици за България“ в комплекса. Водещ на събитието е Ники Сотиров. Организацията има за цел да подкрепя настоящи и бъдещи медици, да ги мотивира да остават и да се развиват професионално в България.

От октомври 25-има специалисти ще започнат да получават финансова подкрепа в размер на половин заплата от тази на начинаещ лекар.

Ето какво каза той:

"Убеден съм, че тази фондация е важна за обществото. Има начин нашите млади медици да бъдат задържани в България. Изтичането на тези млади медици трябва да спре. Причините са комплексни и са известни на всички - недоброто заплащане."

"Здравеопазването ни е обществената система, която ражда чудовищна неравност в заплащането на труда. Тези неравенства изкривяват целия механизъм за професионалното развитие на един лекар. "

"Приветствам за вашата далновидност и за вашите визионерски превантивни действия да решавате този проблем преди намесата на самата държава."

"Струва си да останете в България и реализирате вашата хуманна мисия. Вашата енергия и мотивация ще намери широк отзвук. Ще даде сила и мъдрост на вашето поколение."

Plovdiv24.bg излъчи на живо събитието. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Radev-v-Plovdiv-Ima-nachin-nashite-mladi-medici-da-budat-zadurzhani-v-Bulgariya-1002843
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.