"Централен" с реконструкция на поредно междублоково пространство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:54 / 04.09.2020Коментари ()2102
©
Район "Централен“ започва облагородяване на междублоковото пространство, заключено в карето между бул. "Цар Борис III Обединител“ №155 и 157, ул. "Богомил“ №1 и ул. "Цар Асен“. Затова се разбраха живеещите в зоната по време на обществено обсъждане с районния кмет Георги Стаменов и главния инженер на района Надежда Петрова.

"По изрична молба на жителите и поет ангажимент от районната администрация, вече е изготвен проект и осигурено финансиране за реконструкцията“, посочи кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.

Планира се участъкът да се преасфалтира, да се реновират ВиК инсталацията и дъждоприемните шахти, да се ремонтира тротоарната настилка и да се постави ново осветление. Предстои да се възстановят тревните площи и да се засадят нови широколистни дървета. Предвидено е и изграждането на паркинг за автомобилите на живущите.

"Щастлив съм, че хората от този микрорайон, който не е реконструиран от строителството на блоковете им, ще имат нова и модерна инфраструктура. С реализацията на този проект район "Централен“ продължава устойчивата си политика за благоустрояване на междублокови пространства“, коментира кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Centralen-s-rekonstrukciya-na-poredno-mezhdublokovo-prostranstvo-997971
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.