Адвокат от Пловдив: Срамно петно ще остави г-н Кирилов в правосъдното министерство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:44 / 27.08.2020Коментари ()8847
©
"Дълбоките причини да поискаме оставката на министър Данаил Кирилов бяха законодателната дейност на това Народно събрание, която многократно се оповестяваше, че е инспирирана лично от него като един от най-доверените юристи на премиера".Това каза пред БНР адвокат Иван Демерджиев - председател на Пловдивската адвокатска колегия, която поиска преди месец оставката на правосъдния министър..

"Едно срамно петно ще остави г-н Данаил Кирилов в правосъдното министерство, нищо повече", обобщи юристът и добави, че ако той е автор на проекта за нова Конституция, основателно си подава оставката.

Адв. Демерджиев беше категоричен, че трябва да бъдат огласени истинските мотиви за оставката на правосъдния министър: "Искаме да знаем какви са причините за тези процеси, за да можем да ги оценим".

В предаването "Преди всички" адвокат Иван Демерджиев изрази притеснение, че може да бъде посочен заместник на министър Кирилов:

"Както по отношение на фигурата на главния прокурор, така и по отношение на министъра на правосъдието трябва да се подберат професионалисти с утвърден авторитет в средите на правната система. Когато се предлагат други личности, те естествено не могат да изпълняват тези функции по успешен и убедителен за обществото начин".

Според председателя на Пловдивската адвокатска колегия Конституцията принадлежи на българския народ като суверен на властта и право на българския народ е да поиска промени в Конституцията и трябва да се води задълбочен дебат - обществен и професионален:

"Кое налага да се променя старата Конституция с едни гротескни промени в нея, като прехвърлянето на правата на гражданите от глава 2 в глава - последна, което говори достатъчно".


Още по темата: общо новини по темата: 4080
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/680 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Advokat-ot-Plovdiv-Sramno-petno-shte-ostavi-g-n-Kirilov-v-pravosudnoto-ministerstvo-995375
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.