Силвия Лулчева и Асен Аврамов водят театрални работилници на 24-ата "Сцена на кръстопът"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 18.08.2020Коментари ()1734
©
Две любопитни театрални работилници - "Смеха на сълзата" с актрисата Силвия Лулчева и "Думи в действие" на композитора Асен Аврамов, включва тазгодишната програма на фестивала "Сцена на кръстопът". Първата ще се проведе от 12 до 14 септември включително от 11 часа в Камерната зала на Драмачния театър. Втората е в периода от 17 до 19 септември включително отново от 11 ч. в Драмата.

Записването за театралните работилници става на имейл scenapv@abv.bg, а организаторите обещават вълнуващи моменти с едни от най-знаковите творци в българския театър в лицето на Силвия Лулчева и Асен Аврамов. 

Припомняме, че тази година "Сцена на кръстопът" започва на 11 септември и още на старта ще почете патрона и основател проф. Стефан Данаилов. От 19,00 часа е откриването на барелефа, поставен на фасадата на Камерната зала на Драматичния театър, която вече носи неговото име.

Фестивалът продължава с поредица от събития – премиери на книги, прожекции на филми, дискусии, в периода до 21 септември, когато е официалното закриване със спектакъла "Аплодисменти за Стефан Данаилов" на студентите от последния клас на професора в НАТФИЗ. 

Всички прояви, освен спектакълът на закриването, ще са с вход свободен, но с предварително получени от касата пропуски с цел спазване на противоепидемичните мерки заради разпространението на COVID-19  и ограничението за посетители на културни събития. За представлението на студентите на Ламбо билетите ще струват по 10 лева.

Продажбата на билети и раздаването на пропуски ще стартира на 1 септември, вторник, на касата на Драматичен театър Пловдив от 11 часа. Мотото на 24-ото издание на "Сцена на кръстопът" е "Театъра-Гордостта".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Silviya-Lulcheva-i-Asen-Avramov-vodyat-teatralni-rabotilnici-na-24-ata-Scena-na-krustoput-993113
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.