Главният архитект на Пловдив разясни бъдещето на спорните имоти
Автор: Диана Бикова 10:40 / 22.07.2020Коментари ()6528
© Plovdiv24.bg
Главният архитект на Пловдив арх. Димитър Ахрянов обясни пред камерата на Plovdiv24.bg какво се предвижда в кв. "Захарна фабрика". 

Арх. Ахрянов показа плановете на спорните имоти. По думите му, реално няма промяна на ПУП-овете, тъй като в документацията са отразени действащите регулационни планове. 

Два от имотите - срещу "Хитър Петър" и до "Лекси" са съответно за зеленина, спорт и рекреационни дейности и комплексно застрояване и озеленяване. По думите на арх. Ахрянов, оспорването касае една зона от имота за комплексно озеленяване. "Аргументът ни да го оставим по действащия план е, че има над 500 апартамента. Считаме, че застрояването е реализирано и не може да има повече застрояване" - коментира той. 

На въпрос къде ще бъдат 40-метровите сгради, чийто проект се разпространява в публичното пространство от инвеститора Таха Рахман, арх. Ахрянов обясни, че те ще бъдат в съседен имот, който вече има влязъл в сила ПУП. 

Главният архитект каза още, че всяка жалба от граждани е била разгледана подробно. Планът е минал през РИОСВ и от екоинспекцията са заявили, че не подлежи на оценка за въздействие на околната среда. Следователно не подлежи на обществено обсъждане.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Glavniyat-arhitekt-na-Plovdiv-razyasni-budeshteto-na-spornite-imoti-985225
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.