Прекрасен завършек на кампанията "Пловдив - град на доброто"
Автор: Васил Динев 11:22 / 27.06.2020Коментари ()4854
Стотици номинации за добри хора постъпиха в кампанията "Пловдив - град на доброто". В продължение на две седмици пловдивчани номинираха посланици на доброто в града под тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В общинската инициатива се включиха видни пловдивски личности, които влязоха в ролята на жури. Именно на тях се падна нелеката задача да отличат добрите хора на Пловдив в четирите категории на конкурса - образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.

Общо 600 са номинациите на добрите хора в града, от които журито отличи по един победител във всяка една от категориите. Наградените получиха днес специален плакет и грамота с подпис лично от кмета Здравко Димитров, под чийто патронаж е кампанията. 

Това се случи по време на официалната церемония по награждаване, която се състоs днес от 10:00 часа в Цар Симеоновата градина (до Виенския павилион). На церемонията присъстваха заместник-кметовете Анести Тимчев и Пламен Панов.

Отличените по категории:

Социална дейност - проф. Юрий Анастасов и проф.д-р Даниела Червенакова

Добротворчество - Димитър Тошев от БЧК, който доставя храна с колата си и Владимир Стефанов, събирал капачки

Образование - Мария Нанкова и Руска Златева, учителка по математика, събирала пари за образование на децата от "Столипиново", като им е осигурила таблети

Градско развитие - Асен Костов за защитата на парка зад хотел "Санкт Петербург", Пенка Калинкова и Иван Джеферов



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prekrasen-zavurshek-na-kampaniyata-Plovdiv-grad-na-dobroto-978942
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.