Министър Вълчев: Не се притеснявам от проверката на КПКОНПИ!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:30 / 18.06.2020Коментари ()2035
© БГНЕС
Не се притеснявам, знам какво съм подписал. Така образователният министър Красимир Вълчев коментира проверката, която му прави Антикорупционната комисия.

КПКОНПИ проверява Красимир Вълчев за конфликт на интереси. Производството е образувано по медийни публикации от 12 и 14 юни 2020 г. В тях се съдържат твърдения, касаещи Красимир Вълчев и председателя на КЗП Димитър Маргаритов.

Според публикациите, изпълнителният директор на Фондация "Просвета" Мария Карабельова – Маргаритова, е кума на Красимир Вълчев и същевременно е съдружничка с неговата съпруга в консултантско дружество "Бонафиде Адвайзърс" ООД. Твърди се, че основната дейност на Фондацията се субсидира и е зависима от МОН, а всички нови учебници на издателска група "Просвета" за 11 клас за учебната 2020/21 г. са одобрени от министъра на образованието и науката. Изнесена е и информация, че съпругата на министъра на образованието е собственик на "ПР енд ивент консултинг“, и откакто Димитър Маргаритов /с когото са свързани лица по смисъла на закона/ е председател на КЗП, от бюджета на тази комисия са разходвани около 100 000 лв. за организиране на събития, медийно обслужване и изработка на сувенири за КЗП и Европейския потребителски център – България.

Публикувани са и факсимилета на договор на стойност приблизително 35 000 лв., както и справка, съдържаща данни за лицата, посочени в сигнала и дружеството "Бонафиде Адвайзърс", съобщават още от КПКОНПИ, цитирани от "БГНЕС".


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Vulchev-Ne-se-pritesnyavam-ot-proverkata-na-KPKONPI-976639
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.