Соломон Паси: В момента най-облагодетелствани са хората на държавна заплата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:38 / 16.06.2020Коментари ()5385
©
“Ние в момента се намираме в една от най-големите кризи след края на Втората световна война. Тя е феноменална криза, феноменален стрес за цялата планета. Помислете си, че през последните 3-4 месеца хората имаха възможността да се затъжат за близките си. Те стоят заключени и отдалечени от близките си. Кога се случвало това от Втората световна война насам", попита в ефира на bTV бившият външен министър Соломон Паси.

Според Паси най-облагодетелстваната прослойка в момента са хората на държавна заплата -единствените, към които не се прилагат мерките 60/40 или 80/20.

"Държавната администрация е миропомазана, защото тя е армията от избиратели, заяви той и допълни, че нито властта, нито опозицията претендира хората на държавна работа да поемат част от бремето покрай кризата".

"Преди властта се стряскаше от протестите и с демонстрации можеше да се постигне много, но сега този начин на действие няма успех. В България нямаме опозиция. Ние имаме щастлив премиер, който няма абсолютно никой срещу себе си и всъщност така стоят нещата“, заяви бившият външен министър.

Според него обаче по-важно е, че американският президент е загубил световното лидерство и по този начин се е създал вакуум в международното пространство.

"Рушат се паметници на основатели и видни личности в САЩ – Джеферсън, Вашингтон, защото са имали роби. Ако ще се връщаме назад, очаквам Питагоровата теорема да не носи името на Питагор, защото най-вероятно е имал роби. Същото се отнася и за Архимед. Очаквам Нобеловата награда вече да не е такава, защото Алфред Нобел е създал динамита, с който са били избити много хора", заяви Паси, според когото това вторачване в миналото не е полезно.

Трябва де се създаде "здравен Шенген“ в Европа, който да предотвратява подобни кризи като тази с коронавируса чрез превенция и координация между страните в Съюза, смята Паси. Предложение в този дух е било изпратено до европейските институции от Атлантическия клуб и то е било припознато от германския здравен министър като много добро решение.


Още по темата: общо новини по темата: 17028
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Solomon-Pasi-V-momenta-nai-oblagodetelstvani-sa-horata-na-durzhavna-zaplata-976015
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.