Присъда получи шофьор от градския транспорт в Пловдив, прегазил пешеходец
Автор: Адриана Георгиева 13:40 / 15.06.2020Коментари ()4304
© Plovdiv24.bg
Шофьорът Александър Пашкулев от градския транспорт в Пловдив се изправи пред съда днес и получи присъда. Той е обвинен в това, че на 30 октомври 2017 година е блъснал пешеходеца Иван Стоев, който е починал от травмите, причинени от сблъсъка на 7 ноември същата година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Пашкулев изцяло призна вината си и фактите в обвинителния акт, затова делото бе гледано по съкратената процедура с разпит само на един свидетел - съпругата на подсъдимия. Тя бе изслушана, за да докаже добрите характеристични данни на съпруга си. 

"Имаме сключен брак от 35 години, той винаги е оказвал финансова и морална помощ на семейството. Изгледахме заедно нашия син, когато аз не работих, Александър се грижеше за нас", разказа Надежда Пашкулева. Жената обясни, че мъжът й цял живот е работил като шофьор в градския транспорт и нещастието се случило малко преди края на неговата кариера. 

"Инцидентът се отрази психически и физически и на двама ни. това е толкова нелепа ситуация. Изказвам съболезнования към близките на загиналия човек", допълни Надежда. 

Прокурорът отбеляза, че подсъдимия има чисто съдебно минало и добри характеристични данни, но все пак е имал и други нарушения на пътя. Той поиска за Александър условна присъда от 2 години с 4 години изпитателен срок и отнемане на шофьорската книжка.

Присъдата, която Пашкулев получи е 2 години условна с 3 години изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за 2 години. Той трябва да заплати и на частните обвинители всички направени по делото разноски.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в 15-дневен срок.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prisuda-poluchi-shofyor-ot-gradskiya-transport-v-Plovdiv-pregazil-peshehodec-975675
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.